Депутати прийняли скандальний Закон №2695, який мав розширити повноваження поліції. Втім з першого читання в нього внесли близько 600 правок. До чого готуватися українським водіям – дивіться у сюжеті програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Переглянути відео можна за посиланням.

Суперечливі пункти про додаткові права поліції не увійшли в фінальну версію Закону. Проте значно зросли штрафи для водіїв, які сідають за кермо на підпитку.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Перше затримання за хмільне керування – штраф 17 000 гривень і позбавлення прав на один рік. Повторне порушення коштуватиме вдвічі більше та позбавить водія посвідчення на три роки з можливим оплатним вилученням авто. Якщо порушника впіймали два рази за рік – штраф 51 000 гривень, позбавлення прав на 10 років та конфіскація авто. Крім того, водію призначать адмінарешт.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

«Тепер вводиться таке поняття, як адміністративний арешт. Тобто людину можуть посадити на 15 діб в тимчасовий ізолятор, якщо її втретє ловлять, коли вона на підпитку», – коментує Олександра Устінова, депутатка Верховної Ради.

Крім того, водії не зможуть уникнути відповідальності за п’яне керування. Відтепер ніякої передачі справи на розгляд трудового колективу. А ще стане важче закрити справу через закінчення строку, бо його збільшили до 1 року.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Але нові штрафів підтримали не всі чиновники. Деякі нардепи впевненні, через ці зміни зросте кількість хабарів.