У Києві батьки скаржаться на непомірні побори в школах. Відповідний пост у соцмережі Facebook виклала киянка у спільноті "Батьки SOS".

"Звіт за пів року! Накипіло!!! Дістали!!! Фонд класу 200 гривень, у класі 33 дитини. Фонд школи-800 гривень на рік. На охорону-700 гривень на рік. На друковані зошити 350-400 гривень на рік! Куди дивиться директор?!! Для шкіл закон не писаний? Корупція цвіте і процвітає!!! Київ, звичайна школа», - написала вона.

У коментарях кияни пишуть, що також стикалися з подібним явищем у своїх школах.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Говорила знайома, вони ще списки скидають в групу хто здав кошти, а хто ні, і потім ті що здають, труять тих хто не здає. І закликають всіх здавати, це ж для дітей!!! Ср*колізів в класі багато, частина боїться каже, інша частина-моя хата з краю", "У нас було також, коли мої діти вчилися в 70-й школі міста Харкова! Директор і завуч, через вчителів, щоб ніхто не міг їх запідозрити в поборах, збирали гроші на всякі потреби, придумані ними ж!", "Не здавати мало... треба припиняти це свавілля! Поки таке практикується, суперечка буде вічна!",- обурюються українці.

"Охорона в школі муніципальна, її оплачує місто. Фонд школи - 40 грн по можливості або на розрахунковий рахунок. Фонд класу вирішують батьки", - пишуть ті, кому пощастило зі школою.

Нагадаємо, що у Львові містяни влаштували самосуд чоловікові, який регулярно обкрадав гостей та мешканців міста.

Як повідомляв портал Знай.ua, молоді люди, які грабували на вокзалі в Києві, намагалися підкупити начальника поліції.

Також Знай.ua писав, що двоє юних братів жорстоко вбили вчительку.