Українців навесні чекає суттєве подорожчання продуктів. Про це стало відомо з інтерв’ю радника зі стратегічного розвитку Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", колишнього очільника Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи виданню "Апостроф".

За його словами, вже через місяць ціни на деякі продукти харчування різко підскочать. У першу чергу це стосується зернових, овочів і фруктів. Підвищення вартості очікується в середньому в межах 7-8%.

Крім того, через вартість кормів додасть у ціні м'ясо - на 5-10%. Вартість ковбас і сосисок виросте приблизно на 40% від нинішньої ціни.

Відповідно, піднімуться ціни на яйця, хліб, молочну продукцію. Із наближенням Великодня це відчується особливо гостро.

До середини літа десяток яєць коштуватиме в середньому 40 гривень за десяток.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Улюблена українцями гречка подорожчає до 42-48 гривень за кілограм. Хлібина, яка зараз коштує 20 гривень, обійдеться у 22 гривні.

Інша випічка та кондитерські вироби додадуть у ціні до 50%.

Раніше повідомляли, програма "Доступні ліки": як отримати пільгові медикаменти.

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають від Зеленського зробити аналізи для вагітних безкоштовними.

Знай.uа писав, в Україні запровадять електронну трудову книжку: як це вплине на пенсії.