Майже тиждень у столиці вирує негода. Снігоприбиральники сварять власників машин, які залишають авто, де доведеться, і заважають прибирати. А кияни скаржаться на нерозчищені дороги та бездіяльність комунальних служб. На чиєму боці правда, розбиралися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Переглянути відео можна за посиланням.

фото: Джедаї

Робочий день водіїв снігоприбиральних машин розпочинається о восьмій годині ранку. Техніка працює цілодобово, але попри це прибрати снігові замети у деяких кварталах вкрай важко. Поміж хаотично припаркованих машин великі вантажівки проїжджають не з першого разу. Аби не зачепити автівки, водіям доводиться щоразу виходити з вантажівки та направляти колег.

У цей час кияни скаржаться, що проїхати вузькими вулицями неможливо: «Вулички – це взагалі суцільна каша! Я не виїду, усе буксую і буксую!»

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

фото: Джедаї

За словами інших водіїв, зважаючи на кількість опадів, дороги більш менш проїзні. У дворах теж, хоча й погано, співробітники ЖЕКу підгрібають сніг.

У мерії звітують, що за останні кілька днів безперервного снігопаду витратили не одну тонну солі та піску. «Витрати склали відповідно 1900 і 1800 тон. І на сьогоднішній день залишки цих матеріалів складають майже по 20 тисяч тон піску і солі», – коментує Олександр Густєлєв, заступник голови КМДА.

фото: Джедаї

Крім того, місцева влада нагадала, що штрафуватиме власників магазинів за несвоєчасне прибирання прилеглих до їхніх будівель території. Сума штрафу – 1700 грн.

фото: Джедаї