Стало відомо про самця горили, який проживає в Київському зоологічному парку державного значення. Його звуть Тоні і він унікальний.

Таким чином повідомляється, що тварині вже 46 з половиною років, і більшу частину свого життя він проживає в столиці, істинний киянин. Це значний вік для горили, і щороку співробітники спостерігають за тим, як він старіє.

Вже не вперше у Тоні трапляється загострення комплексу хронічних захворювань через вік. Практика зоопарків Асоціації полягає в тому, щоб максимально підтримувати якість життя тварин.

Кілька років тому був перебудований Старий вольєр, спеціально для Тоні, але, пізніше, за рекомендаціями фахівцям його перемістили в закритий вольєр, який набагато більше за площею.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Здоров'я погіршується, і ветеринари роблять все можливе, щоб підтримувати його активність і запобігати ускладненням.

Поодинокі примати це завжди виклик для таких закладів, але, навіть в неволі можна облаштувати комфортне для них життя. У цьому напрямку вони і продовжують працювати.

"Він сумує, якщо хтось із персоналу хворіє і радіє, коли зустрічає знайомих. Всі співробітниці відділу приматів-жінки, тому вони оточили Тоні справжньою опікою. Йому дістають зелені гілочки взимку, найсмачніші фрукти і улюблений йогурт, який він сам вміє відкривати. Йому постійно роблять нові іграшки, але ніколи не викидають старі улюблені ковдри і м'ячики. Кожен день його відвідує директор зоопарку і Тоні знає, що це прийшли саме до нього. Він любить, коли під вольєром сидять вчені і юннати, що ведуть спостереження, адже споглядання улюблене заняття Тоні" - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, як порахувати вік собаки в людські роки: вчені створили правдивий калькулятор.

Також "Знай.ua" писав, що кіт вирішив прийняти ванну з піною і став зіркою інтернету: епічне відео.

Ще портал "Знай.ua" повідомляв, що мама на хвилину відволіклася: смілива кішка врятувала життя немовляті.