За даними Державної служби статистикиза 2020 рік, лише 29% українських підприємств, установ та організацій керуються жінками.

В українському топ-100 бізнесменів, опублікованому журналом Forbes Україна, жінок також вкрай небагато — лише шість, враховуючи представниць сімейного бізнесу.

Розвиток жіночого підприємництва, а також реальна підтримка бізнеследі, які вже започаткували власну справу — головна мета Премії «Створено жінками», що у 2021 році відбудеться в Україні вже втретє.

Фото: пресслужба Премії

Мод Жозеф, директорка CCIFU, орагнізаторка премії «Створено жінками»:

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Серед причин, які найчастіше заважають жінками розпочати власну справу: класичні проблеми української економіки, відсутність доступного кредитування, складна система оподаткування, недосконалість законодавства й непередбачуваність майбутнього. Додайте до цього ще гендерну нерівність — й ви отримаєте реалії сучасної підприємниці. Українські жінки так довго жили зі стереотипами, які їм нав’язало суспільство, що й самі почали у собі сумніватися.

Фото: пресслужба Премії

Нижчі зарплати (у порівнянні з зарплатою чоловіків), відсутність представленості в медіа, політиці, професійній сфері, синдром самозванця, звинувачення у завищеній емоційності, а також роль «господині» додатково заважають розпочати власну справу в і без того не ідеальному економічному та підприємницькому середовищі.

Проте проведенням премії «Створено жінками» ми прагнемо змінити це, продемонструвати, що жінка може бути найкращим керівником та підприємніцею. Уже кілька років поспіль ми отримуємо заявки на участь в конкурсі від учасниць, бізнес-здобутками яких дійсно можна пишатися. Вони розумні, сміливі та дуже успішні у своїх справах. Саме такі жінки ладні зламати застаріли стереотипи й бути обличчям нової України, і саме тому ми продовжуємо їх підтримувати.

Фото: пресслужба Премії

Фото: пресслужба Премії

Переможниця цьогорічної Премії «Створено жінками» отримає 100 000 грн на розвиток власного бізнесу, 5-денну подорож до Парижа для знайомства з головними офісами компаній-партнерів заходу, а також безкоштовне членство у Франко-Українській торгово-промисловій палаті протягом року.

Подати заявку на участь у конкурсі можуть всі жінки-кандидатки, що вже започаткували власну справу, незалежно від їхнього виду діяльності. Ознайомитись з більш детальними умовами та подати заявку можна на сайті Премії до 15 березня включно.

Ім’я переможниці буде оголошено на урочистому заході — 8 липня.

  • Премія «Створено жінками» була започаткована в Україні у 2019 році за ініціативи комітету бізнеследі CCIFU, до якого входять жінки, що займають посаду директорок або є членкинями Комітету директорів французьких компаній в Україні.
    Її місія — підтримка та розвиток жіночого підприємництва в країні.
    У 2019 році бізнеследі року було визнано Руслану Римарську, засновницю компанії «Будьмо здорові», яке виробляє печиво без глютену та лактози. У 2020 році Премію здобула Євгенія Ніколайчук — співзасновниця та керуюча партнерка мережі винних барів, що представляють українських виноробів, Like a Local’s Wine Bar;