Завтра, 4 лютого, опівдні в Києві відбудеться пам'ятна церемонія на честь днів народження восьми героїв Небесної Сотні. Про це повідомили у Facebook Національного музею Революції Гідності.

Як повідомляється, поминати Героїв Небесної Сотні окремо, по днях народження, а не всіх відразу раз на рік, запропонували в січні цього року.

Мета акції - відзначити і звернути увагу громадськості на життя і загибель кожного з учасників Революції Гідності.

"Цим - висловити Небесній Сотні почуття вдячності за їх громадянський вибір, за героїчний подвиг і самопожертву", - розповіли організатори події.

За задумом, у дні народження Героїв Небесної Сотні перед дзвоном гідності, розташованим біля каплиці Архістратига Михаїла, опівдні виставлятимуть портрет покійного в оточенні живих квітів, і розповідатимуть про його подвиг.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Цього місяця відзначать дні народження:

4 лютого - Василь Аксенін, Віктор Чміленко,

5 лютого - Володимир Бойко,

6 лютого - Микола Паньків,

20 лютого - Віктор Хом'як,

22 лютого - Володимир Кіщук, В'ячеслав Єремій,

27 лютого - Юрій Дяковський.

Нагадаємо на Буковині відійшов у вічність голова обласної організації партії "Наш край" Микола Романюк, який був народним депутатом від Партії регіонів, а також депутатом Чернівецької обласної ради.

Раніше у віці 92 років помер Костянтин Шаша-народний артист України, соліст Харківського академічного театру опери та балету ім. Н.В. Лисенка.

Раніше портал Знай писав про те, що у Харкові від коронавірус помер легендарний і геніальний хірург: "на його рахунку сотні врятованих життів" Медик помер на 66 - му році життя.