Медбрата госпітального відділення 80-ї окремої аеромобільної бригади, молодшого сержанта Ігоря Зінича чотири рази відправляли на ротацію, однак він щоразу відмовлявся. Однак під час трагічних подій у ДАП медик отримав смертельні травми.

Бойові побратими розповіли, якими зусиллями чоловік із позивним «Псих» рятував життя наших хлопців в окопах та на барикадах Донецького аеропорту.

За їхніми словами, за три дні з 16 по 19 січня Зінич надав допомогу півсотні своїх побратимів. Він не покладав рук ні під кулями, ні під мінами.

За спогадами командира взводу окремого аеромобільного батальйону лейтенанта Андрія Ліснічука, Зінчук не просто так отримав позивний «Псих». Навіть коли було страшно і складно, він не переставав жартувати, підтримуючи дух захисників ДАП.

«Щодо професійних навичок «Психа» — важко повірити, що фельдшер за спеціальністю в таких умовах міг робити навіть складні, в плані лікарської майстерності, операції», - додає командир, зазначаючи, що оперувати часто доводилося на тому ж столі, за яким всі їли.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Були моменти, коли й поранений фельдшер змушений був рятувати інших, а якось навіть взяв командування на себе.

«Безумовно, він гідний звання Героя України!», - додає Ліснічук.

Врятований фельдшером командир відділення молодший сержант Роман Калинюк також згадує, як Зінчук врятував йому життя під обстрілами.

«У мене було надважке поранення, він швидко надав мені необхідну медичну допомогу й пізніше доглядав мене, наче малу дитину», - зізнається чоловік.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що у Львові лікарі подарували життя трьом пацієнтам завдяки одному донору, який помер від інсульту.

Також Знай писав, що мама хороброї дівчинки Лілії звернулася до всіх небайдужих громадян з проханням допомогти її доньці перемогти хворобу.

Нещодавно Знай передавав, що маленька Вікуся потрапила в реанімацію після раптового порушення електролітного балансу крові.