Мер столиці Віталій Кличко всіма силами намагається пересадити киян з незручних і небезпечних маршруток на нові тролейбуси. Про це він сам написав у власному блозі на «Обозреватель».

Кличко розповів, що відвідував Столичне тролейбусне депо №1, в якому знаходяться півтора десятка сучасних тролейбусів марки «Богдан», зовсім недавно куплених містом.

Довжина кожного тролейбуса-майже 20 метрів. У салоні можуть поміститися 170 пасажирів, з яких півсотні - сидячих.

У тролейбусах спеціальні антивандальні сидіння і світлодіодне освітлення. У них є кондиціонери, системи електронного квитка, а також система підрахунку та обліку пасажирів.

Крім того, новий електротранспорт може не менше кілометра проїхати без підключення до електромережі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для маломобільних груп населення в тролейбусах є низька підлога і окреме місце.

«Ми робимо все можливе, щоб витіснити маршрутки, які вже не відповідають сучасним вимогам і стандартам, громадським транспортом європейського рівня», - резюмував столичний градоначальник.

Нагадаємо, що голодний львів'янин накинувся на м'ясо прямо в маршрутці: мало не з'їв разом з чужою сумкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Харкові подорожчають маршрутки: скільки здеруть за сумнівний комфорт

Також, "Знай.uа" писав, водій виволік школяра за ноги з маршрутки: "не спрацював проїзний"