З 1 вересня в Україні очікується підвищення мінімальної заробітної плати. Через це зростуть і пенсії.


Про це нагадали у Пенсійному фонді та пояснили, хто може розраховувати на більші виплати.


Починаючи з 1 вересня більше отримувати почнуть люди, які вийшли на пенсію за віком, нині не працюють, їм понад 65 років і вони мають достатньо страхового стажу (35 років для чоловіків та 30 років для жінок).

Пенсіонер, скріншот відео
Пенсіонер, скріншот відео


У Пенсійному фонді зазначили, що в Україні під цю категорію підпадають 1,6 млн пенсіонерів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще


На скільки зростуть пенсії?


Мінімальний розмір пенсії дорівнює 40% від мінімальної зарплатні. Відтак при повному страховому стажі пенсіонери отримуватимуть 2 тисячі гривень.


Для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності.

Раніше ми писали про те, скільки пенсіонерів проживають в Україні станом на 1 січня 2021 року, а також який зараз середній розмір виплат.

Як повідомляв портал Знай.uа, Кабінет Міністрів України збільшив розмір соціальної стипендії дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, а також особам з їх числа з 1 січня 2021 року.

Також портал Знай.uа писав, що Кабінет Міністрів вживає заходів щодо впровадження в країні сучасної методології обчислення прожиткового мінімуму.