Україна – країна потенційно багата, але фактично дуже бідна. Її розвиток багато в чому залежить від іноземних інвестицій, а перший кандидат в інвестори – США. Але чи захочуть вони вкладати гроші в нашу країну, і які наслідки це може спричинити?

Ситуацію в програмі «Что дальше» на каналі «Знай 24» коментує військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

«Сполучені Штати вже показали, що Україна – сфера їх інтересів. Повірте, інвестиції сюди вкладатимуть чимало. Наочний приклад – «Мотор Січ». Згадайте, як американці встали на захист цього заводу», - говорить експерт.

Однак американські інвестиції в країну, яка в належній мірі не зміцнила свій суверенітет, мають як позитивні, так і негативні сторони.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

«Певний плюс в тому, що буде підійматися рівень життя, буде зростати ВВП – а значить, і рівень зарплат. З'являться нові робочі місця. Мінус в тому, що ми не є суверенними, і фактично будемо залежати від політики наших партнерів. Припиняться інвестиції – у нас стане все погано. Скажуть вони робити так – і ми будемо змушені робити саме так», - вважає Жданов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей експерт висловлював думку про те, що США використовують війну на Донбасі у своєму протистоянні з Росією.

Також він наголосив на проблемі нестачі офіцерів в українській армії