На Житомирщині криниця місцевої мешканки раптом перетворилася на джерело гарячої води. Це неабияк спантеличило не лише власницю колодязя, але й вчених, які приїхали досліджувати феномен. Про це йдеться в сюжеті «Суспільного».

За словами мешканки села Тайки Ємільчинського району Надії Борисюк, вода «з підігрівом» з’явилася в її криниці восени минулого року. До того 50-річна криниця нічим не відрізнялася від свої «колег» у селі.

Спочатку вода була жовта і дуже брудна, проте з часом очистилася. Зараз люди кажуть, що на смак вона нічим не відрізняється від звичайної.

Воду на аналізи з криниці брали спеціалісти Поліського національного університету. Рідину перевірили на вміст шкідливих речовин, однак нічого надзвичайного не виявили, крім підвищеного рівня нітратів. Однак і у цілком звичайній криниці сусіда нітрати перевищують допустиму норму.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Радіологічний аналіз теж не показав відхилень від норми. Термальним джерело теж назвати не можна, бо солі не перевищують норму.

Тепер дослідити криницю мають геофізики. Припускають, що гарячу воду могли «пустити» в криницю тріщини в тектонічних плитах чи якісь підземні реакції.

Нагадаємо, що біля підніжжя розташованого на острові Хонсю діючого вулкана Фудзіяма знаходиться одне з найбільш похмурих місць у світі – ліс Аокігахара (ліс Дзюкай), який так само відомий під назвою Ліс Самогубців.

Як повідомляв портал Знай.ua, у мережі з'явилося досить тривожне відео, на якому вдалося сфотографувати виверження стратовулкан Письменники.

Також портал Знай.ua писав, що в Україні станеться потужний землетрус, який може досягти сили у 8 балів.