Стало відомо про те, що в Україні хочуть почати штрафувати людей за неправильно встановлені кондиціонери на будинках. Чим же це може обернутися.

Таким чином, повідомляється, що до Верховної Ради вже був поданий такий законопроект. Якщо кондиціонер на будівлі встановлений неправильно, тоді доведеться заплатити штраф.

У випадки, якщо пристрій капне конденсатом на фасад, асфальт, або ж просто перехожих, доведеться заплатити приблизно 1700 гривень.

Якщо народні депутати підтримають даний законопроект, то він набуде чинності вже зовсім скоро.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В сюжеті "Сніданку з 1+1» розповіли, навіщо це потрібно.

Законопроект повинен боротися з тим, щоб неприємні краплі не капали на голови. Конденсат потрібно буде виводити в дощову каналізацію, в стічні труби, які йдуть з самого даху.

Крім того, неправильно встановлені кондиціонери не є законними. Це естетично погано. Інженер Дмитро Макагон каже, що наприклад у архітектора була одна задумка на рахунок будівлі, а ці кондиціонери дають зовсім інший вигляд.

У тій же Данії їх ніколи не вішають на зовнішню стіну, щоб не псувати сам фасад.

Нагадаємо, "Привітай президента платіжкою": ексклюзивний репортаж з мітингу на день народження Зеленського

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться до шкіл ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання в школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомилися від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям