Стало відомо про те, що на Оболоні в ополонку занурюються кілька десятків людей. Як проходить хрещення в столиці.

Таким чином, повідомляється, що по всій країні на різних водоймах встановили понад 600 рятувальних постів. На київську Оболонь занурюватися в ополонку прийшло кілька десятків людей, але, можливо ще занадто рано, і ближче до обіду їх буде набагато більше.

У репортажі від «112 Україна"йдеться про те, що на Оболоні, поруч зі Свято-Покровським собором прорубали ополонку люди самостійно. Вона не в формі хреста, як це зазвичай заведено.

Люди за традицією тричі пірнають, і після кожного разу хрестяться. Вони вірять, що це допоможе їм залишатися більш здоровим протягом року.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Журналісти відзначають, що більше прийшло людей тих, які хотіли просто поспостерігати за цим. Навіть незважаючи на сильний холод в -17 градусів, а також робочий день, досить багато людей зараз на Оболоні.

Там стоїть відразу три машини рятувальників і медична допомога, яка стежить за здоров'ям тих хто пірнає.

Нагадаємо, весна засушить землю до тріщин: синоптик попередив українців тривожним прогнозом.

Про це стало відомо завдяки заяві завідуючої відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіри Мартазінової.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені назвали 4 причини постійного почуття холоду: від гормонів до судин.

Також портал Знай.uа писав прогноз погоди на 2021: українців чекає літо в травні і зима на контрасті.