Стало відомо про те, як у деяких київських супермаркетах дотримуються закону Про державну мову.

Таким чином, повідомляється, що на сторінці "НАША МОВА" в соціальній мережі Facebook з'явився ролик з перевірками з київських супермаркетів.

Перевіряли їх активісти з руху «"Українська Дія" У першому фрагменті ролика можна побачити, як виконують цей закон касири в супермаркеті "АТБ", а в другому "Велика Кишеня". Ці магазини розташовані поблизу зі станцією Київського метрополітену»Харківська".

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В "АТБ" співробітник принципово продовжувала обслуговувати всіх російською, навіть після ряду зауважень.

Нагадаємо, що починаючи з 16 січня, в Україні набула чинності стаття "про забезпечення функціонування української мови як державної". Згідно з цією статтею всі українські заклади зі сфери послуг в обов'язковому порядку переходять на обслуговування виключно українською мовою.

Нагадаємо, раніше Ніцой пояснила, чому штрафи за обслуговування російською користі не принесуть: "терпіти"

Про нововведення, а також відповідні штрафи Лариса Ніцой розмірковує на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Закон про мову в дії: киянці відмовили в обслуговуванні українською і "вишукано" нахамили

Також «Знай.иа " писав, що Українці відчули перші "плоди" закону про мову, дійшло до звільнень: "винятків небагато"