Сьогодні, 8 січня, в Україні стартував анонсований владою локдаун, який має на меті запобігти поширенню коронавірусної інфекції.

Однак методи та заходи, якими здійснюється «карантин зимових канікул», викликали серед українців, м’яко кажучи, сильний подив. Зокрема, незрозуміло, чому в великих маркетах заборонили продаж предметів першої необхідності та побутових товарів.

Українці масово скаржаться, що, наприклад, у супермаркетах АТБ не можна придбати зубну пасту чи щітку.

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

«Продукти можна купувати, побутову хімію, колготки і шкарпетки – ні: в Україні стартував тритижневий локдаун», - пишуть у соцмережах.

Зранку 8 січня люди зіткнулися з тим, що в АТБ жовтою стрічкою перекрили доступ до полиць із будь-якими товарами, крім продуктів харчування. Річ у тім, що ці товари підпадають під визначення заборонених Кабміном для реалізації під час локдауну.

Замовляти необхідне пропонують через інтернет, однак не всі українці мають до нього вільний доступ.

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

«А те, що в АТБ перед новим роком та Різдвом людей по 100 чоловік і стоять один біля одного, то це ніби так і повинно бути. Людина все рівно зайшла в магазин, що їх заважає купити лампочку і так далі? Краще б слідкували за кількістю людей в магазинах», - обурюються українці.

«Дибілізм, самий справжній дибілізм. Лампочки передають корону? Чи речі, які під забороною?», «А що робити якщо лампочка перегоріла? До 24 числа користуватись свічками? Ааа, але ж і свічки не продадуть, тому їб***ся, як хочете, називається», «Цирк на дроті, вже б краще прибрали з полиць цей товар! Я взагалі не розумію як зараз сенс від цього локдауну? Коли на свята люди натовпом ходили, стояли в чергах. Багато хто вже тоді міг заразитися. Чим зараз відрізняється від тоді? Просто бізнес, супермаркети "підняли" виручку, тепер можна і вводити обмеження!», - не стримують емоцій люди.

«Скажу так, продукти не передають коронавірус, а всі інші предмети побуту, іграшки, посуд, хімія, туалетний папір і т.д. передають! Тому й такі обмеження. А ви що, не знали?», - іронізують коментатори.

Нагадавши, МОЗ попередило про фейки щодо заборонених товарів: будьте уважні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", пенсійні обмеження від Зеленського, нові ціни на проїзд, Кримська "зрада" і телефонні атаки - головне за ніч.

Також, "Знай.uа" писав, під час локдауну українців залишать без одягу, засобів гігієни та інформації: у МОЗ звернулися до Кабміну.