Із сирійського табору для тимчасово утримуваних осіб повернулися девятеро громадян України, семеро з яких – діти. Про це повідомив на власній сторінці в Facebook журналіст Роман Бочкала.

Згідно з повідомленням, успішно завершилася евакуаційна операція, метою якої було вивезти громадянок України та їхніх дітей із сирійського табору Родж.

Одна із врятованих жінок – з Кременчука, інша – уродженка Криму. Вже 31 грудня їх мали повернути на Батьківщину.

“Якщо встигнемо пройти всі формальності і долетіти до півночі. Борт із Києва вже чекає в столиці Іракського Курдистану”, – уточнив журналіст.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Він додав, що серед гуманітарних організацій табір Родж заслужив репутацію найжахливішого місця у світі. У ньому опинилося понад два десятки українок та 54 їхніх дитини, які стали жертвами війни та обставин.

Наразі про сприяння поверненню українок, кримських татарок за національністю, до президента звернувся Меджліс кримських татар.

“Гордий за нашу країну! Своїх потрібно забирати. Де б вони не були. Це і є держава. Це і є відповідальність за своїх громадян. Україно, зустрічай! Виїжджаємо з сирійського кордону в Ербіль”, – написав журналіст.

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом