У мережі розповіли про те, чому пенсія ліквідаторів аварії на ЧАЕС зросла зовсім небагато. На це питання дали розгорнуту відповідь.

Таким чином, повідомляється, що на сторінці «Пенсійний кур'єр» в соціальній мережі Facebook, з'явився пост від жінки, яка поцікавилася пенсією чоловіка.

«З першого грудня пенсія мого чоловіка-ліквідатора аварії на ЧАЕС, людини з інвалідністю III групи першої категорії, якого можна порівняти з людиною з інвалідністю згодом війни, зросла зовсім небагато. Чому?» - поцікавилася жінка.

Їй дали практично відразу відповідь. Справа в тому, що з 1 грудня відбувся перерахунок пенсії у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму, і перерахували ті склади , які визначаються з нового прожиткового мінімуму 1769 гривень.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

В даному випадку був виконаний перерахунок підвищення особини з інвалідністю згодом війни III групи.

З першого липня було надано підвищення у розмірі 30 відсотків прожиткового мінімуму (1712 грн) у сумі 513,60 гривень, а з грудня у розмірі 30 відсотків від 1769 гривень, і тепер становить 530 гривень 70 копійок.

Раніше повідомляли, у Мінсоцполітики заявили, хто не отримає 8 тисяч цього року: "частина людей помиляється".

Як повідомляв Знай.uа, у Мінсоцполітики заявили про підвищення пенсій та соцдопомоги під час карантину: як підтримають людей.

Знай.uа писав, українським пенсіонерам під ялинку: як у 2021 році зміняться суми головних виплат.