Під Києвом, у дитячій лікарні міста Бровари, лікарі не змогли врятувати життя однорічної дівчинки. Про це повідомляє «Обозреватель».

Батьки стверджують, що медики поставилися без уваги до їх твердженням, що у малятка, можливо, алергічна реакція, що спровокувала набряк горла. Через це дівчинка втратила свідомість і померла, незважаючи на запізнілі реанімаційні заходи.

За словами матері, Євгенії Коротенко, зазвичай перед сном вона давала доньці чай з полуничним смаком, відомої фірми. Того разу вона дала дівчинці чай з іншою смаковою добавкою. Через півгодини дівчинка почала задихатися, піднялася температура. Стривожені батьки викликали швидку, дитині зробили жарознижуючий укол. Близько 5:00 вони привезли дитину, якій не ставало краще, в дитячу лікарню.

Чергового лікаря цікавило тільки те, чи були у батьків і дитини контакти з коронавірусними хворими.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Я весь час йому говорила, що ні. Але у дитини щось з горлом, схоже, алергічна реакція на новий чай, уколіть щось антигістамінне, потрібно терміново зняти набряк. Але він не звертав уваги", - каже мама.

Незважаючи на це, дитину направили в інфекційне відділення, там їй поставили крапельницю і відправили на інгаляцію. У дівчинки почалася блювота, вона не могла говорити і тільки показувала на горло.

До 8:15 прийшла завідуюча відділенням, вона також проігнорувала інформацію від батьків і призначила інгаляцію. Однак до цього моменту дівчинка почала задихатися і синіти.

"Лікар тільки скрикнула" Ой, б**ть!", схопила дитину і понесла в маніпуляційну", - розповідає мама.

Батьків вигнали з маніпуляційної, вони могли спостерігати у вікно. Лікарі метушилися і не могли знайти вентиль від крана з киснем.

"У них була паніка, там ніяких злагоджених дій не було. Лікар бігала і кричала:"де кисень, бл*ть, де ключ, дайте ключ". Вони кричали: "реанімацію, викликайте реанімацію!" Так пройшло вже п'ять хвилин. А ще через п'ять хвилин все затихло... тоді чоловік побачив, як одна з медсестер сіла біля підвіконня і почала щось переписувати в історії хвороби", - розповіла жінка.

Реаніматолог приїхав майже через півгодини, але час було втрачено. Лікар оголосив батькам, що, навіть якщо малятко виживе, нормальною дитиною вона вже не буде через кисневе голодування.

До п'ятої вечора лікарі почали стверджувати, що у дівчинки був коронавірус, хоча тести були негативними. О 18: 40 вони зафіксували смерть малятка, в ув'язненні вказана причина – пневмонія.

Нагадаємо, що молода українка стала мамою для восьми братиків і сестричок після смерті батьків

Як повідомляв портал "Знай.uа", киянка зі зламаною шиєю сіла в інвалідний візок і стала відомою моделлю

Також, "Знай.uа" писав, що подружжя з Чернівців усиновило дев'ятьох осиротілих малюків