У Києві сьогодні, 23 грудня, нарешті почався довгоочікуваний снігопад. Комунальники вже вийшли на столичні дороги, щоб боротися із наслідками стихії. Про це розповіли у комунальному підприємстві «Київавтодор».

За прогнозами метеорологів, заметіль, яка почалася зранку в середу, триватиме щонайменше кілька діб. Температура повітря в цей період коливатиметься від кількох градусів морозу до 5 градусів тепла. Це сприятиме перетворенню снігу в дощі, а потім розталих опадів – у льодову шкірку на дорогах.

Комунальні служби вже почали обробляти дороги від утворення ожеледиці.

Фото: Київавтодор
Фото: Київавтодор

Фото: Київавтодор
Фото: Київавтодор

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Для цього на дорожнє покриття наносять спеціальні реагенти у кілька шарів. Ними обробляють мости, шляхопроводи, бруківку, транспортні розв’язки, тротуари та зупинки громадського транспорту.

На думку комунальників, цього разу вдасться запобігти катастрофічній ожеледиці, яка не так давно відправила до травмпунктів десятки містян, стала причиною численних ДТП, у тому числі й смертельних.

Крім обробки хлоридами, із ожеледицею борються і за допомогою спецтехніки – загалом до очистки вулиць залучили майже сотню одиниць спеціального транспорту.

Нагадавши, погода на Новий рік готує українцям сюрприз під шампанське і Олів'є.

Як повідомляв портал Знай, "підкорювачка Андріївського узвозу в ожеледь стала зіркою, поки її мама плакала. Марія Моїсеєнко виявилася гімнасткою і знала, як правильно падати

Також портал Знай писав, що зима в Україні в найближчі кілька років буде теплою і безсніжною, заморозки стануть справжньою рідкістю.