Стало відомо про те, як виживають в Україні матері-одиначки. Держава практично не допомагає.

Таким чином, повідомляється, що офіційно в Україні вже 195 тисяч одиноких матерів, які отримують соціальні виплати від держави, розмір яких в середньому дві з половиною тисячі гривень.

Про це повідомляє Інформаційний портал "hromadske".

Хто може отримати допомогу, фото: Громадське
Хто може отримати допомогу, фото: Громадське

Багато спеціально не реєструють шлюб, щоб отримувати гроші від країни, але далі живуть з батьком дитини.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Правда, отримати цей приємний бонус можуть далеко не всі. Віра Мітюкова розповідає, що зустрічалася з чоловіком, але коли завагітніла - той втік.

Вона прийняла рішення все ж вирішувати, для себе.

Спочатку вона була оформлена як мати-одиначка. У гуртожитку Кривого Рогу вона живе разом з сином, якому вже 11 років.

Кімната дуже маленька, всього 18 метрів. Там немає ніяких зручностей, все на поверсі.

У дитини, до слова, синдром Аспергера, це один з видів аутизму. Він вчиться в інклюзивній школі, але, це абсолютно не заважає йому жити повноцінним життям.

Він ходить в музичну школу, грає на піаніно.

У Віри ж немає ніяких родичів крім тітки в Харкові, яка порадила віддати дитину в дитбудинок. Рідна мати кинула на зупинці ще в 13 років, і просто поїхала на автобусі.

Раніше виплачували від 309 до 386 гривень одиноким матерям. Потім вже почали враховувати загальний дохід сім'ї за попередні шість років.

Самі чиновники визнавали, що умови, в які потрапили батьки, по суті, сприяють їх спробам зберегти соціальні виплати. «Ми створили такий соціальний механізм, коли людям невигідно реєструвати шлюб».

У Міністерстві соціальної політики говорять про те, що влітку 2020 правила змінилися. Тепер враховують також те, скільки в родині людей, які можуть працювати.

Це дозволило збільшити розмір допомоги підвищився прожитковий мінімум для дітей з бідних сімей. Також підвищили розмір допомоги для одиноких мам, у яких більше двох дітей. Інакше кажучи, допомога збільшилася за рахунок виплат, які держава скасувала через нові вимоги.

Раніше портал Знай писав про те, що Митрополит Епіфаній терміново звернувся до українців, тисячі маленьких янголят залишилися в біді: "Чужих дітей не буває"

Також портал Знай писав, що доля змилувалася над незрячою дівчинкою з великими блакитними очима: рідні кинули її ще в пологовому будинку.

Також портал Знай писав, що самотня Українка усиновила трьох діток-сиріт і ледь втекла з рідного Донецька: "куля не вибирає"