19 грудня, в День святого Миколая в Києві на Софійській площі "прокинулася" головна новорічна ялинка України.

Пухнасту красуню висотою в 31 метр прикрасили 1,5 тисячами іграшок і більше 10 кілометрів гірлянд.

У 2020 році через карантин офіційне запалення ялинки проходило без звичного концерту і параду.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Але і без НП не обійшлося. Через феєрверки сталася невелика пожежа - загорілися декорації.

"Ми не дарма попереджаємо про "ялинкові" правила пожежної безпеки. 19 грудня в Києві, під час проведення церемонії відкриття новорічної ялинки на Софіївській площі були запалені піротехнічні вогні, в результаті чого сталося загоряння гірлянди на ялинці", — повідомили співробітники ДСНС.

Постраждалих в результаті події немає. Рятувальники в черговий раз закликали громадян дотримуватися правил безпеки та поводження з ялинкою.

Як встановлювали головну ялинку-2021, відео.

Раніше повідомлялося, що в центрі Хмельницького запалили новорічну ялинку і відкрили Різдвяний ярмарок. Відвідати урочисте відкриття міг кожен бажаючий городянин, проте цього року міська влада була змушена відмовитися від бурхливих святкувань.

Нагадаємо, в Ужгороді на Театральній площі встановили новорічну ялинку. Пухнаста красуня росла біля приватного будинку на вулиці Іллі Бродлаковича.