Стало відомо про те, що в центрі Києва екскаватора наїхав на надгробок могили генерала.

Таким чином, повідомляється, що під час робіт в центрі Києва, в п'ятницю, 18 грудня, екскаваторники випадково натрапили на Могильне надгробок генерала імператорської армії, Євгена Спокійского-Францевича.

Про свою знахідку історик Тарас Чухліб розповів на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Колега історика з Інституту історії відправився на місце знахідки, і вжив заходів для консервації та опису пам'ятки.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто відзначити, що Євген Спокойський-Францевич жив у період з 15 березня 1835 року по 9 липня 1907 року. У 1892 році йому присвоїли звання генерала-майора, а ще через сім років він став вже генералом-лейтенантом.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що з Румунія прийшли вельми цікаві новини. Місцеві мандрівники знайшли артефакт - той самий загадковий металевий Моноліт.

Він практично є копією того, що знайшли в середині листопада в американській пустелі Юта, проте він трохи вище і з висіченими візерунками.

Так званий Моноліт стоїть на горі в місті П'ятра-Нямц. Його висота-близько чотирьох метрів. Місцева влада не знає, хто і з якою метою поставив Моноліт.

Нагадаємо, що у Житомирській області місцевий житель виявив старовинні монети під час викопування піску з річки.

Як повідомляв портал Знай, в Ізраїлі археологи зуміли знайти останки палацу, побудованого ще в 8-7 столітті до нашої ери.

Також Знай писав, що шведський король Вальдемар I Біргерссон втратив трон через власну розпусту.