Загиблий киянин врятував життя чотирьом людям, включаючи одну дитину, завдяки пересадці органів.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповіла засновник Всеукраїнської платформи донорства Ірина Заславець у Facebook.

Повідомляється, що донором став 38-річний чоловік, який загинув від черепно-мозкової травми. Після констатації смерті мозку медиками, родичі дали згоду на донорство.

Одну нирку віддали 3-річній дівчинці, яка страждала від гострої ниркової недостатності. За своє недовге життя їй довелося пережити кілька сеансів гемодіалізу. Завдяки донорській нирці у неї з'явилися шанси на нормальне життя.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Операція / фото: Facebook
Операція / фото: Facebook

Друга нирка дісталася 50-річному жителю Київщини, а донорська печінка допомогла полегшити стан ще одному пацієнту Інституту трансплантології — 59-річному чоловікові.

Складну операцію з пересадки серце провели в Київському Інституті серця. Донорський орган дістався 34-річному чоловікові, який кілька років страждав від дилатаційної кардіоміопатії. Хвороба не дозволяє крові нормально прокачуватися по тілу, оскільки Серцевий м'яз сильно розтягнута. В Інституті серця розповіли, що пацієнт був у критичному стані, час був під кінець, а тепер після трансплантації чоловіка можна вважати врятованим.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Хмельницькому подружжя регулярно здають кров на донорство.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Чернівцях напівживому чоловікові пересадили серце, унікальна операція прогриміла на всю Україну.

Також Знай.uа писав, що у Харкові живе пес Тофік, який жертвує свою кров іншим собакам Центру поводження з тваринами протягом двох з половиною років.