Незабаром новорічні свята, а це значить, що на столі мають бути найсмачніші делікатеси та страви. Багато хто з українців полюбляє бутерброди з ікрою, однак чорна ікра вже давно стала ознакою розкошів, а вартість її червоної «колеги» стрімко набирає висоти.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧерез кризу кількість українців, які зможуть дозволити собі бутербродик із натуральною ікрою, відчутно зменшилася. Однак труїти себе і рідних «чудесами хімічної промисловості», які пропонують магазини замість ікри, теж не хочеться.
Вихід пропонує Поліна Польна зі Львова на своїй сторінці у соцмережі Facebook.
«Зараз дуже важко знайти справжню червону ікру, а якщо і знайшли, то вона добряче гахне по кишені, не всі собі можуть її зараз дозволити. Але є вихід - чим платити за хімію з магазину, ми можемо самі приготувати за копійки смачну ікру», - зазначає вона.
Для початку треба поставити до морозилки 150 г олії в склянці, на годину-дві. За цей час зварити рибний бульйон (для насиченого рибного смаку можна додати листки норі або морську капусту).
Коли бульйон готовий, посолити його за смаком.
На 200 г бульйону додати пів столової ложки томатної пасти, розмішати і прокип’ятити пару хвилин.
Процідити, додати чайну ложку агар-агару і даємо трішки вистигнути.
Виймаємо стакан олії з морозильної камери, в шприц без голки набираємо бульйон, і в холодну олію крапаємо по краплі.
Переціджуємо олію, відкидаючи готові ікринки.
Відрізнити її від справжньої на бутербродах майже неможливо. Смачного!
Нагадаємо, раніше Новорічний стіл змусить українців викласти останні гроші: як заощадити кровні
Як повідомляє портал «Знай.иа» 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат
Також «Знай.иа " писав, що Як прожити на мінімалку в 5 тисяч перед Новим роком: українці показали свої реальні доходи