Конопля – рослина, яка має неоднозначну репутацію в сучасному суспільстві через вживання її у якості наркотика. Однак багато хто забуває, що для наших предків вона була життєво необхідною.

Окрім того, що з коноплі робили мотузки і тканину, з її насіння виготовляли олію, поки не почали вирощувати соняшники.

У Житомирі чоловік вирішив повернути коноплю на столи українців. 45-річний Олег Земнухов виготовляє з цієї рослини солодощі – халву, її зелень додає у салати, а також варить конопляний сир. Про це розповідає «Суспільне».

До експериментів із коноплею чоловіка підштовхнула відмова від м’яса ще 30 років тому. Брак мікроелементів та жирів він поповнює за рахунок блюд із коноплі. Магазинні аналоги його не влаштовували через низьку якість.

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

"Вони мене не влаштовували, тому що не передавали смак і користь цього продукту. Тому я вирішив робити халву самостійно», - пояснює він.

Для приготування конопляної халви знадобиться 300 грам конопляного насіння, обов’язково лущеного. Його засипають у кавомолку і перемелюють. До цієї каші додають конопляний мед, десь півтори столових ложки. Все це перетерти, але не нагрівати, щоб не втратити цілющі властивості рослини.

Сам житомирянин радить халву з коноплі тим, хто страждає від виразки шлунку.

Мама житомирянина підтримує сина і каже, що конопляна халва не сає аналогів на ринку.

Нагадаємо, що Слуги народу дійсно економлять бюджетні гроші, навіть на бульбуляторах. Чинний заступник мера Новомосковська Сергій Алексейченко, місцевий кандидат у депутати від" Слуги народу " номер один знімає стрес після важкого виборчого тижня.

Як повідомляв портал Знай.uа, правоохоронці в Херсонській області вилучили при обшуку близько шести кг сушеної і більше одного кг подрібненої і готової до вживання конопель.

Також Знай.uа писав, що на Сумщині вилучили велику партію наркотиків.