У Києві стало набагато більше хворих коронавірусом, у яких захворювання протікає у важкій формі. Про це стало відомо з інтерв'ю виданню "Главред"головлікаря Київської клінічної лікарні № 4 Тетяни Мостепан.

За її словами, хворі з невтішним діагнозом стали набагато «важче», ніж навесні, а реанімації забиті ковидними дольними під зав'язку.

"Тепер захворювання протікає набагато важче, і віковий графік теж трохи змінився. Якщо раніше це були виключно вікові люди, то сьогодні досить молодих. І хоча відсоток таких невеликий, але вони є і переносять хворобу досить складно", – зазначила вона.

Лікар також зазначила, що у ввіреному їй медзакладі збираються додати нові ліжка, вже задіяні два десятки ліжок для підступних хворих.

Спочатку було всього шість ліжок для пацієнтів з коронавірусом, потім дев'ять, потім 18. Тепер їх має стати близько трьох десятків.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Якщо влітку реанімації були заповнені, але не були перевантажені, то вже протягом останніх місяців реанімації працюють в нелюдському режимі – дуже перевантажені", – говорить лікар.

Раніше повідомляли, глава МОЗ Степанов показав дірку в бюджеті на медицину, Україна ризикує залишитися без медиків.

Як повідомляв Знай.uа, Шмигаль зізнався, коли українцям чекати жорсткий карантин.

Знай.uа писав, порятунок вже в дорозі: Степанов назвав терміни отримання вакцини від китайського вірусу.