Історії українських воїнів, що захищають Донбас від агресора, бувають дуже різними. Однак всі вони – про людей, які не пошкодували себе і обрали за краще боронити рідну землю, замість того, щоб відсиджуватися у тилу.

За час війни на Донбасі полягло кілька тисяч українських героїв, і одним з них був Роман Радівілов із позивним "Гюрза". Його історію розповів телеканал «24».

Роман загинув на Світлодарській дузі в сумнозвісному бою за висоту "Варяг". Це сталося в грудні 2016 року. Йому поранили в бою долоню, однак це не зупинило українця – перемотавши руку бинтом, він продовжив боротьбу.

На жаль, він потрапив до пастки, і терористи майже впритул розстріляли його із великокаліберного кулемета.

Фото: Ольга Гончарова, 24
Фото: Ольга Гончарова, 24

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Перші спроби потрапити до лав ЗСУ для чоловіка провалилися – не допустила медкомісія. Тоді він пішов на Донбас добровольцем. На передовій Гюрза бував у найгарячіших точках – навіть горів у автівці, яку підірвали снарядом, та захищав Донецький аеропорт. З його тіла злазила шкіра, він втратив рухливість рук і пережив кілька операцій. Однак і після цього повертався на фронт.

Все своє спорядження чоловік купував сам, допомагали волонтери. Лише в 2016 році зміг потрапити на контракт до ЗСУ.

Роман запам’ятався знайомим як скромний і спокійний хлопець, який займався різьбленням по дереву і створював ікони. Дома героя чекали мати і кохана дівчина.

Нагадаємо, на Донбасі підірвалися українські захисники з лав ЗСУ: один загинув, трьох поранено

Також "Знай.ua" писав, воїни ЗСУ показали безглузді спроби найманців Путіна порушити тишу: реакція не змусила себе чекати.