У Києві мешкає 61-річна геймерка. Про це розповіли у сюжеті ТСН на телеканалі «1+1».

Тетяні Силенко - 61 рік, але це на заважає їй бути активним гравцем в комп’ютерні ігри і брати участь у кіберзмаганнях.

Таких, як вона, в Україні небагато - всього одна команда вікової категорії "60+". Займатися кіберспортом вона почала тільки півтора роки тому, проте вже демонструє неабиякі навички.

"Було написано так: "Набирається група для гри у "Контр-страйк". Я навіть не знала, що це за гра, але було цікаво", - розповідає жінка.

Вона потрапила на набір першої в Україні команди геймерів, яка складалася виключно з пенсіонерів - "Ageless shooters", що можна перекласти як "Стрільці поза віком".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Навчання проходило в прискореному темпі, бо через кілька місяців планувалися змагання зі шведською командою "Silver Snipers" - найсьльнішою у своїй віковій категорії серед європейських команд.

Незважаючи на брак досвіду, українці тоді перемогли шведів із розгромним рахунком 16:1.

Скрін, відео 1+1
Скрін, відео 1+1

"Є цілком наукові дослідження, що такі командні ігри добре впливають на фізичний і емоційний стан людини у будь-якому віці", - пояснює ще один член кіберкоманди Павло Бондарчук.

Нагадаємо, що віртуального гонщика Formula E зловили на обмані, замість нього "їхав" геймер.

Як повідомляв Знай.uа компанія Facebook запровадила захисту від шахраїв і збоченців. Тепер система буде попереджати користувачів про підозри у злодіяннях інших користувачів, які захочуть отримати ваші кошти обманним шляхом.

Також Знай.uа повідомляв, що інженери змогли зібрати рукавичку Залізної людини, додавши в неї плазмовий різак, який здатний прорізати як масло лист металу товщиною до декількох сантиметрів.