Правоохоронці планують долучитися до американської та європейської практики прихованого патрулювання. Журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2 розбиралися, коли та скільки таких патрулів вийде на чергування.

Подробиці у сюжеті.

На українських дорогах за кілька днів з’являться фантомні патрулі – чотири кросовери Skoda Kodiaq без поліцейської символіки. У загальному потоці машину копів нічого не відрізнятиме. Проте завдяки дорогій автоматичній системі кросовер фіксуватиме порушення одразу кількох водіїв.

Вартість одного обладнання автофіксації – 700 тисяч гривень. Загалом новий автомобіль обійдеться державі у 1 688 000 грн.

В поліції таким змінам радіють. Сподіваються, що це змусить водіїв не порушувати, навіть коли вони не бачитимуть маячків патрульних.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

Подібні патрулі під прикриттям вже діють в США та багатьох європейських країнах. В Ізраїлі, щоб ловити водіїв, які за кермом розмовляють по телефону, використовують звичайні автобуси.

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

В Україні кросовери спочатку пройдуть сертифікацію, у наступні кілька місяців їх будуть тестувати. Придбати ще кілька сотень машин планують у 2021 році. Поки такі патрулі фіксуватимуть лише перевищення швидкості.

Нагадаємо, раніше У Львові пастор відкупився від ганебних звинувачень з дитиною: "гроші вирішують все"

Також «Знай.uа " писав, що Тернополянка залишилася без даху над головою через шахраїв-50 тисяч віддала на" порятунок " сина