Стало відомо про жінку, яка бореться за туалети. Що про це відомо, і в чому причина.

Таким чином, повідомляється, що киянка Олена Сотскова більш на неспецифічний виразковий коліт - це хронічне захворювання товстої кишки. Один з найяскравіших симптомів - часта потреба в туалеті, тому, їй постійно потрібно перебувати поруч, так як хвороба невиліковна.

Вона каже, що перед тим, як вийти з дому, їй обов'язково потрібно розробити чіткий маршрут: як їхати, куди йти, де можна вийти на зупинках. Головне, щоб поруч знаходився туалет.

В Україні живе ще практично одинадцять тисяч людей з хворобою Крона. Це молоді люди, і хвороба починається у них в 15-30 років. Вони зовсім не відрізняються від інших людей, і можливо, ви навіть не дізнаєтеся, що у них є це захворювання, поки вони самі на скажуть.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

При правильному лікуванні вони можуть жити повноцінним життям, а саме - подорожувати, заводити сім'ю, працювати. Виходити з дому їм також ніхто не забороняє.

Крім ліків, їм потрібна ще одна річ-постійний доступ в туалет. Є навіть спеціальна організація, яка бореться за права таких пацієнтів, главою якої є якраз таки Олена.

З роками вона спокійно навчилася про це говорити, адже вже практично двадцять років хвороба з нею.

Туалетів катастрофічно мало. За останніми даними, їх не більше ста. Тому, було прийнято рішення створити спеціальну карту, і почали з вбиралень на Подолі.

Фіолетовий-колір громадської організації"повноцінне життя". Нещодавно її представники, хлопці та дівчата у віці 20-30 років, які мають хвороби кишечника, провели флешмоб. У відео в Facebook вони розповідали про свої мрії-жити, любити, народжувати дітей і займатися спортом з хештегом #Намнефіолетово.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, всесвітній антирекорд Сovid-19: шалена хвороба знищує людство.

Як повідомляв Знай, навчання під час пандемії-які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.