В Україні оновили правила дорожнього руху. Зміни торкнулись не лише водіїв, але й велосипедистів та пішоходів. Як не отримати штраф на кругленьку суму, розповіли журналісти новин «Спецкор» на каналі 2+2.

Переглянути відео можна за посиланням.

До сьогодні шоферам і таксистам дозволяли не пристібати пасок безпеки, але тепер і для них, і для їх пасажирів це обов’язково. Крім того, за порушення заплатить шофер – штраф 51 грн. З пасками відтепер їздитимуть й інструктори з практичного водіння, виняток – оперативні служби та люди з інвалідністю.

У неосвітлених місцях ті, хто йде узбіччям чи по дорозі, повинні мати світлоповертальні елементи. Це може бути жилет чи наліпка на одяг. Головне, аби яскраво і помітне здалеку. Ця норма захистить не лише пішоходів від наїзду, але й права водіїв. У разі аварії відсутність таких елементів зіграє проти пішохода.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Зміни ПДР стосуються і велосипедистів – тепер вони мають право пересуватися смугою громадського транспорту.

У перший день дії нових правил поліція штрафів не виписувала, обмежувались попередженнями. Але зовсім скоро обіцяють не лише штрафувати порушників, але й вимагати у депутатів збільшити розмір покарання.

Нагадавши, відсутність маски прирівняли до порушення ПДР, як штрафуватимуть порушників карантину.

Як повідомляв Знай. ua, автофіксація ПДР настає, "листи щастя" почали отримувати євробляхери та іноземці.

Також Знай. ua писав, що водіям приготуватися до нових штрафів, українців планують зобов'язати "перевзувати" машини.