У Києві відкрили унікальну виставку, на якій можна побачити предмети, що стали знаряддями домашнього насильства. Про це повідомляє поліція столиці.

Як зазначається, виставка під назвою "Річ у тім" розташувалася на Михайлівській площі у Києві. В експозиції представлені 16 предметів, які так чи інакше були пов'язані із домашнім насильством. Домашнім тиранам під руку траплялися найрізноманітніші предмети – від зв'язки ключів, консервного ножа, молотка для м'яса до м'якої іграшки чи рушника.

Унікальність виставки в тому, що всі експонати були вилучені з місць реальних подій. У поліції додали, що імена учасників, а також особливо шокуючі деталі справ вирішили змінити. Поруч з експонатами виставили також спеціальні QR-коди. З їх допомогою всі охочі можуть почути реальні історії жертв домашнього насильства чи свідків таких подій.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

"Представлені на виставці експонати є абсолютно звичними для нас: ми можемо бачити їх щодня в себе вдома. Але для когось ці предмети стали уособленням особистого жаху, адже до кінця життя асоціюватимуться з домашнім насильством", - наголосила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Однією з почесеих гостей виставки стала перша леді Олена Зеленська.

Нагадаємо, Олена Зеленська розповіла про домашнє насильство: "Сама винна, говорила зайве"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська попередила українців про небезпеку, справа не в хворобах: "Може трапитися з кожним"

Також "Знай.ua" писав, в українських лікарнях не вистачає ліжок для хворих? Степанов зробив термінову заяву. Вже довгий час ширяться чутки про те, що начебто в українських лікарнях через велику кількість хворих на коронавірус, не вистачає ліжок. Ситуацію прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.