Київ зустріне Новий рік із розмахом, не зважаючи на пандемію коронавірусу. Про це розповіли у FolkUkraine організатори новорічних святкувань у столиці.

За словами засновник проекту Ігоря Добруцького, цього року святкові сюрпризи будуть обов’язково, хоча й з урахуванням карантинних обмежень.

По-перше, на киян чекає найвища ялинка заввишки 31 метр – проте вона буде штучною.

Великого новорічного концерту не планують, однак урочистості під час запалювання ялинки 19 грудня о 19:00 все ж відбудуться.

На Софійську площу цього року пускатимуть відвідувачів по черзі – партіями по 100 осіб, їжу та питво продаватимуть лише на виніс. Навколо ялинки облаштують фотозони, все прикрасять ілюмінацією.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Ті кияни, які опинилися на самоізоляції, зможуть помилуватися святом в онлайн-режимі – довкола ялинки встановлять безліч відеокамер.

Також у місті з’явиться дві ковзанки - на Подолі та біля Арки Дружби народів, та новорічний маршрут – «від Арки Дружби народів, через пішохідно-велосипедний міст, парк Володимирська гірка, Алею художників, Андріївський узвіз та до Контрактової площі». У КМДА обіцяють, що це буде казково красиво.

У сюжеті ТСН лікарка-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк розповіла, як не заразитися під час святкувань.

"Вірус передається в основному крапельним шляхом, тому спілкування на вулиці, на свіжому повітрі, не несе жодних великих ризиків для зараження, а ось якраз спілкування у закритих приміщеннях, зокрема в магазинах, тут певні ризики існують", – зазначила лікар, додавши, що найкраще цьогоріч зустрічати свято на свіжому повітрі, а не йти до когось у гості.

Нагадаємо, "карантин вихідного дня": що це таке і головні заборони

Як повідомляв портал "Знай.uа", українські бізнесмени розкрили свої "господарства" для Кабміну

Також, "Знай.uа" писав, що Сергій Корнак "розгромив" Володимира Зеленського і розкрив хитрий план