У Житомирі стареньку жінку заганяли до важкого стану по лікарняним кабінетам. Про це розповіла її онука, радниця голови Комітету з питань прав людини Ірина Суслова.

За її словами, її 68-річній бабусі спочатку сказали, що в неї ангіна. Минуло два тижні, й сімейний лікар виявив у жінки двобічну пневмонію та направив до вузького спеціаліста.

Там її перенаправили на рентген і додаткові аналізи, при цьому «забувши» тест на ковід, хоча у пенсіонерки прослідковувалися всі ознаки коронавірусу.

“У моєї 68-річної бабусі – COVID-19. Їй дуже важко дихати, не може говорити, не може їсти і навіть піднятися із ліжка. До цього два тижні літню жінку, людину з групи ризику, яка демонструє характерні симптоми “корони”, ганяли по лікарях та медкабінетах, не надаючи при цьому жодної кваліфікованої допомоги та навіть не попередивши, що, можливо, вона заразилася коронавірусом”, – написала Суслова.

Вона додала, що їздити по лікарнях і лабораторіях у громадському транспорті жінці довелося з високою температурою.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

«І лише тоді, коли все стало гірше нікуди, бабусі нарешті призначають тест. Звичайно ж, коронавірус підтвердився», - розповіла онука хворої.

Найгіршим стало те, що навіть із підтвердженим коронавірусом жінці наказали прийти до поліклініки на прийом наступного дня.

"Ніякий локдаун не дасть ефекту, якщо пацієнти, за призначеннями тих же лікарів, тиняються поміж здоровими і заражають усіх підряд!", - додала вона.

Нагадаємо, що не можна їсти і пити при коронавірусі, терапевт дав поради хворим.

Як повідомляв Знай. ua, коронавірус заважає боротьбі з іншими небезпечними захворюваннями, ВООЗ.

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.