Дівчинка з Чернігівщини подарувала своє волосся онкохворим дітям. Про це повідомляє ресурс «Деснянка».

Метою дванадцятирічної Мілани Шатирко з села Киїнка Чернігівського району було подарувати радість іншим – вона вирішила віддати своє довге волосся на перуки для онкохворих дітей, які втратили власні коси внаслідок хіміотерапії.

Дітки, які втрачають волосся через лікування, часто комплексують через неможливість бути такими, як всі – однолітки не завжди сприймають їхній зовнішній вигляд. Для таких діток створюють перуки волонтери.

Фото: Деснянка
Фото: Деснянка

Мілана за своє життя жодного разу не зістригала волосся, лише кінчики. Мрією дівчинки було досягнути такої ж довжини, як у одної із фей Вінкс.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Однак тепер дівчинка вирішила поділитися своїм волоссям із тими, хто його потребує. Це питання обговорили в родині, яка, до речі, виховує 10 дітей – двох рідних і вісім всиновлених.

Фото: Деснянка
Фото: Деснянка

«Знаю, що онкохворим діткам зазвичай підходять перуки лише з натурального волосся, оскільки на синтетичні матеріали у них може бути алергія. В середньому, щоб виготовити одну дитячу перуку, потрібно 4-8 донорів. Волосся має бути не менше 30 см та бути доглянутим», - розповіла вона.

Тепер волосся Мілани відправлять до Львова – там діє ініціатива Hair for share, яку започаткували кілька місцевих мешканок. Вони також обрізали коси для хворих на рак.

Нагадавши, Знай писав, що Уляна Супрун розповіла про заперечення раку.

Також Знай повідомляв, що українка пережила трансплантацію серця і врятувалася від хвороби, яка забрала життя її бабусі і мами.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі круглий сирота Іванка терміново потребує допомоги небайдужих городян-він вже більше півроку бореться з кількома захворюваннями.