Система автоматичної фіксації порушень тепер ловить і автомобілі іноземної реєстрації, які раніше уникали покарання. Нові правила стосуються як громадян України, так і іноземців, які завозять машини в країну. Як працюватиме нова система штрафів, дізнавалися журналісти програми "джедаї" на каналі 2+2.

Подробиця у сюжеті.

У МВС дані братимуть зі спеціальної бази прикордонників, яку поповнюють п'ять останніх років. Іноземців на наявність штрафів перевірятимуть на кордоні. Якщо штраф не сплачено, порушнику заборонять в'їзд в Україну. А наших громадян за несплату чекає арешт банківських рахунків або майна.

"Може бути ситуація, при якій поляк або литовець поставив в Україну 20 або 30 машин. В такому випадку на цього поляка або литовця дійсно будуть виписуватися всі штрафи, як на власника цих машин. Якщо він приїде в Україну, він буде попереджений про необхідність заплатити всі штрафи за ті машини, які йому належать. Якщо він цього не зробить, йому закриють в'їзд в Україну»,- коментує Антон Геращенко, заступник міністра внутрішніх справ.

Також штрафуватимуть за порушення авто, зареєстровані на окупованих територіях. У МВС планують інформувати прикордонну службу про правопорушення, і на в'їзді або виїзді з країни водії отримуватимуть попередження про неоплачені штрафи.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Досі відповідальність за порушення швидкості, яку фіксують камери, була мінімальною. Але наступного місяця Верховна Рада у другому читанні планує затвердити законопроект, який передбачає збільшення покарання. Тоді за перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год потрібно буде віддати до 3500 гривень.

Нагадавши, Знай писав, що відеокамери автофіксації почала реєструвати порушення, вчинені власниками автомобілів на іноземних номерах.

Також Знай повідомляв, що євробляхерам розповіли про нововведення, які їх чекають вже в 2021 році.

Нещодавно Знай передавав, що під Кабінетом Міністрів України в Києві сталося зіткнення "євробляхерів" з поліцією.