Епідемія коронавірусу серйозно змінила стан справ на ринку нерухомості в Києві, особливо це стосується оренди житла.

Як повідомляє budport, зараз в українській столиці виявилися нікому не потрібними 12-13 тисяч квартир. Для порівняння: на початку карантину, навесні 2020-го, таких квартир було тисяч 6. Кількість угод теж впала - з 3 до 2 тисяч на місяць. Переважна більшість орендарів намагається переїхати в апартаменти скромніше, щоб заощадити. Падіння попиту спричинило і падіння цін.

1- та 2-кімнатні квартири подешевшали на 7-9% в порівнянні з весною-осінню 2019 року. Епідеміологічна ситуація і далі визначатиме долю ринку оренди житла. Якщо локдаун знову трапиться, ринок просяде ще сильніше, і квадратні метри здаватимуть ще дешевше, вважають експерти.

Нагадаємо, правила податків на нерухомість в Україні стали жорсткішими.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям доведеться сплатити податок на нерухоме майно.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також Знай.uа писав, "слуги" хочуть змусити українців платити за домашніх тварин.

Додамо також, що раніше повідомлялося, що у Києві почнуть зносити хрущовки, пакуйте речі. При цьому "згода мешканців на знесення будинку не потрібна".