У Києві готуються до встановлення та прикрашання головної новорічної ялинки столиці. Про це нагадали організатори свята FolkUkraine, передає «Українська правда».

За словами одного із організаторів новорічних гулянь у столиці Ігоря Добруцького, цьогоріч через пандемію небезпечного коронавірусу українців чекають деякі зміни у звичному форматі святкування. Зокрема, довелося пожертвувати такою популярною частиною розваг, як фудкорти.

"Ми відмовились однозначно від фудкорту, де треба щось готувати. Залишимо щось легеньке, що можна за склом зробити і з вікна подати – кава, чай, какао, глінтвейн. Це лишиться і буде у маленьких будиночках", – наголосив він.

Крім того, справжньою ялинкою в центрі столиці і не пахтітиме – у мерії вирішили відмовитися від зрізання живого сторічного дерева заради розваги. Відповідні петиції неодноразово надходили на ім’я міського голови Віталія Кличка.

Цьогорічне різдвяне дерево сягатиме 31 метра у висоту і буде штучним. Верхівку ялинки прикрасять не зіркою, а капелюхом.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Фото FOLK UKRAINE
Фото FOLK UKRAINE

Загальна тематика свята цього року - "Казковий ліс" тому прикраси для ялинки виготовили у вигляді шишок, жолудів, білочок, грибочків.

Загальна вартість встановлення ялинки – від п’яти до семи мільйонів гривень.

Нагадаємо, що жителі ОРДЛО запустили феєрверки та салюти за київським, а не московським часом.

Як повідомляв портал Знай.uа, воїни ЗСУ зворушливо привітали українців з Новим роком: відео з передової.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні засяяли різними кольорами новорічні ялинки.