Приготувати буженину дуже просто - таке м'ясо ідеально підійде для смачного бутерброда чи закуски для святкового столу.

Готуємо домашню - виходить соковитою, поживною та запашною.

Інгредієнти

Свиняча шийка - 1 кг
Олія - ​​2 ст.л.
Перець запашний - 10 шт
Перець чорний горошком - 15 шт
Коріандр зерна - 1 ч.л.
Лавровий лист - 2 шт
Часник - 3 зубчики
Чебрець сушений - 1 ч.л.
Паприка копчена - 1 ч.л.
Коріандр мелений - 1 ч.л.
Зіра мелена - 1 ч.л.
Сіль крупна - 1 ч.л.
Суміш перців - 1 ч.л.
Сіль - 5 ст.л.
Вода - 1,25 л

Що допоможе у приготуванні

Духовка
Деко або ємність для випічки
Ємність для маринування м'яса
холодильник
Харчова фольга
Харчова плівка

Проготування

М'ясо обмийте під проточною водою та обсушіть паперовими рушниками. Перекладіть в зручну миску.

Поки обсихає м'ясо, очищені зубчики часнику наріжте тонкими довгими пластинами.

Підготуйте суміш спецій. Чорний перець, червоний перець і базилік змішайте в піалі.

Часточки часнику обваляйте в спеціях.

Додайте сіль. Кількість солі залежить від ваги шматка м'яса. Розрахунок такий - на 1 кг м'якоті береться чайна ложка кухонної солі.

Гострим ножем зробіть в м'ясі проколи та вставте в дірочки часник, обваляний в спеціях.

Нашпигуйте м'ясо з усіх боків. Обмажте його разом із сумішшю солі та спецій.

Обмотайте м'ясо у фольгу та відправляйте в духову.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Випікати при температурі 180 1 год 10 хв.

Смачного!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо як приготувати апетитну кашу з грибами

Як повідомляв портал Знай.ua, пшоняна каша з гарбузом на молоці - смак дитинства та осені в одній тарілці

Також Знай.ua писав, що приготувати з буряка і чим він корисний