У Мінсоцполітики вирішили повернути дітям та їхнім батькам гроші за харчування в школах. Зокрема, це нововведення торкнеться дітей чорнобильців. Їм будуть віддавати гроші, які вони заплатили за харчування під час карантину.

Таке нововведення діятиме тільки в період карантину та Дистанційного навчання. Рішення було прийнято і внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів» Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України " від 8 лютого 1997 року № 155, в якій йдеться про виплату грошової компенсації. Гроші отримуватимуть діти, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, діти з інвалідністю, а також діти, чия інвалідність пов'язана з аварією на ЧАЕС.

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Запоріжжі все таки скасували пільговий проїзд. Але, стосується це тільки пенсіонерів. Рішення було прийнято в середу, 4 листопада. Депутати міської ради скасували пільговий проїзд у громадському транспорті для пенсіонерів. при цьому інші пільгові категорії українців зможуть також безкоштовно їздити в транспорті, як і раніше.

Також Знай писав про нові правила вступу до вузів у 2021 році. Абітурієнтам розповіли, що необхідно зробити, щоб вступити до університету. Серед загальних правил є і перелік пільгових категорій українців, які можуть розраховувати на вступ позачергово. Серед пільговиків є і чорнобильці.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що в уряді планують частково передати на місця повноваження з надання пільг соціально незахищеним категоріям. Новий законопроект з'явився у Верховній Раді.