Зараз вже можна висловити своє перше враження від карантину вихідного дня — користі від нього більше або шкоди?

З таким питанням YouTube-канал «СОЦ ОПРОС» звернувся до жителів столиці.

Кияни дотримуються різних думок. На погляд деяких, такий карантин — недостатня міра, і для перемоги над епідемією необхідний повний локдаун. Але інші вважають, що карантин сам зробить свою справу, а влада повинна зосередитися на тому, щоб пом'якшити його наслідки для громадян і, головне, для малого бізнесу, який найбільше страждає від карантину. Більшість респондентів вважає, що цей захід повністю уб'є його.

«Це трагічно, я ставлюся до цього негативно, економіка завалиться повністю. Необхідно підтримувати малий і середній бізнес. Я категорично проти карантину», - таку думку висловлює приватний підприємець Оксана.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В ході опитувань школярів зазвичай не питають, але в цей раз зробили виняток. Молодь теж незадоволена карантином: неможливо навіть розважитися після навчання в комп'ютерному клубі. Однак вона визнає його необхідність.

«Потрібно медицину підіймати, а кафе і ресторани ... Якщо люди захочуть, вони будуть туди ходити, краще б лікарям допомагали», - вважає бухгалтер на ім'я Наталія.

А підприємець Тетяна нагадує, що навесні, під час локдауну, довелося закрити кафе та розважальні центри. Тоді довелося нелегко, але тепер буде ще гірше, адже у громадян залишається все менше грошей. Влада ж або не може пом'якшити удар, або не хоче, або те й інше.

Були висловлені сумніви, що карантин принесе якийсь практичний результат. Зокрема, начальник транспортного відділу Марина вважає, що позбавити країну від пандемії може тільки повноцінний локдаун, а не частковий карантин. Дійсно, в суботу та неділю люди будуть сидіти по домівках, але це означає, що пік їх активності припаде на п'ятницю.

«Я ставлюся до цього по-людськи, я розумію, що деякі обмеження знизять ризик захворювання людей. Здоров'я — на першому місці. Але я так скажу, деякі психологічні та економічні аспекти підуть на спад », - каже ресторатор Андрій.

Студенти також згодні, що від карантину найбільше постраждає бізнес, особливо малий і середній.

Влада повинна, з одного боку, зупинити поширення епідемії, з іншого — не допустити економічного краху. Чи зуміє вона пройти між Сциллою і Харібдою?

Раніше блогер Сергій Корнак висловив свою думку про карантин.

Про це висловлювався і політолог Руслан Бортник.