На Київщині прийомні батьки ведуть запеклу боротьбу за те, щоб їхні діти залишилися із ними. Відсудити малят вдалося біологічному батькові, який чомусь згадав про дітей після довгих років мовчання. Про це йдеться у сюжеті «ТСН».

Діти не бачили рідного батька чотири роки, однак нещодавно він виграв позов до Верховного суду – судді постановили віддати малят йому. Налякані малюки просять прийомних батьків захистити їх і не віддавати батькові.

Зараз старшій Тетянці – 7 років, її братикові Михайлу – 5 рочків. Чотири роки тому їх забрали з рідної родини, де мама постійно пиячила, а батько із психічним розладом не займався їхнім добробутом. Діти жили в бруді, були голодні та здавалися розумово відсталими. Хлопчик не вмів говорити, а дівчинка – навіть жувати.

Родина Солдатенків шукала дитину для всиновлення, і натрапила на братика і сестричку. Нові батьки забрали дітей додому, подарували їм любов і турботу. Проте всиновити малят не вдавалося – суди не поспішали позбавляти біологічних батьків їхніх прав. Тоді нова родина взяла малят під опіку.

Зараз діти ні в чому не відстають від однолітків – відвідують гуртки, спортивні секції, мають свою кімнату і люблячих опікунів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Проте суд вирішив повернути малюків рідному батькові, не зважаючи на психічний розлад – шизофренію.

Соцслужби не знають, як не виконати рішення суду, адже воно є обов’язковим для виконання – і може стати трагічним в житті дітей.

Варто відзначити, що п'ятеро дітей - ще не межа. У Рівненській області нещодавно на світ з'явився 19-й дитина в сім'ї Ковалевич. У свої 45 років жінка не хоче зупинятися на досягнутому.

Знай повідомляв, що на Франківщині горе-матір забула про п'ятьох дітей, яких у неї забрали.

Нещодавно Знай передавав, що молодий українець залишився один з трьома дочками і тепер шукає їм маму.