У Житомирі вибухнув скандал через загибель від коронавірусу молодої викладачки державного технологічного університету Ольги Грабар. Про це повідомляють у місцевих соцмережах.

Напередодні смерті 39-річна жінка молила про допомогу міську владу і розповідала, що в реанімації закінчився кисень.

На особистій сторінці померлої у Facebook залишилося звернення до мера Житомира Сергія Сухомлина, у якому вона розповідала, що в реанімації «кисень за добу від’єднували вісім разів».

“Для людей у реанімації вже немає кисню. Сьогодні реанімація працювала через раз! А це – єдиний наш шанс на порятунок! Я не знаю, як нам зараз пережити ніч, а на ранок кисню немає взагалі! Я зараз сама тут лежу, кисень від’єднували за сьогодні вже вісім разів. Бідні лікарі в реанімації, не знають, що робити. Найстрашніше, що в нас немає часу”, – розповідала вона 15 листопада. Вже 17 листопада жінки не стало.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Під постом Грабар з’явився коментар заступниці мера Марії Місюрової, яка стверджувала, що станом на вечір 15 листопада лікарня забезпечена киснем.

Разом із тим, жінка померла через брак кисню, а місцеві мешканці звинуватили чиновницю у брехні.

“Олі вже нема з нами, коронавірус не дивиться на вік, а забирає молодих”, “Так і не дочекалася”, “Тобто ви зараз заявляєте, що людина, якої вже нема, брехала?”, – пишуть обурені коментатори.

Нагадаємо, що не можна їсти і пити при коронавірусі, терапевт дав поради хворим.

Як повідомляв Знай. ua, коронавірус заважає боротьбі з іншими небезпечними захворюваннями, ВООЗ.

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.