Карантин вихідного дня, який уряд вводить по всій Україні з 14 листопада, не на жарт обурив тисячі українців. Люди вимагають, щоб влада відмовилася від такого заходу.

Відповідна петиція з'явилася на сайті президента. Щоб Володимир Зеленський розглянув її, під документом має підписатися мінімум 25 тисяч осіб протягом трьох місяців. Треба сказати, що необхідну кількість підписів вже майже зібрали, незважаючи на те що петицію створили всього пару днів тому.

Автор звернення Катерина Єгорова вважає, що введення "вихідного" карантину мало вплине на розповсюдження коронавірусної інфекції, зате посилить і без того жалюгідне становище українців. Це стосується і економічної, і культурної складової.

Серед можливих негативних для економіки країни наслідків автор петиції, зокрема, називає наступні:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще
  • масове звільнення десятків тисяч працівників;
  • збільшення видатків Державного бюджету України і Державної служби зайнятості;
  • негативний вплив на ринок комерційної нерухомості;
  • зростання ризиків для банківського сектору;
  • критичне зменшення податкових надходжень до бюджетів;

У петиції зазначається, що дані фактори стануть причиною "загострення соціальної кризи, що призведе до масштабного колапсу". Слід зауважити, що на момент публікації новини, петиція зібрала 19832 голоси з 25000 необхідних.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Верховну Раду "замінували": у поліцію поступив анонімний дзвінок. Будівлю Верховної Ради оточила поліція після анонімного повідомлення про мінування.

Також "Знай.ua" писав, в Україні зростуть акцизи на алкоголь: як зміняться ціни на пиво, вино та горілку