Київ - це не тільки Майдан Незалежності, Бессарабка і Батьківщина-мати, але ще і приголомшлива архітектура із захоплюючою історією. Мало хто знає, але у столиці є і свої замки, і фортеця, і палаци.

Замок Річарда

Найкрасивішим в Києві по праву вважається так званий замок Річарда, розташований на Андріївському узвозі, 15. Будинок в британському неоготичному стилі був побудований в 1902 році за наказом купецького сина Дмитра Орлова. Будова вийшло настільки привабливим і містично красивим, що людська чутка швидко «поселила» в ньому духів і привиди.

Замок Штейнгеля

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Якщо при слові "замок" вам в голову приходить казкова будова з башточками і химерами, то вам на вулицю Ярославів Вал – там розташувався Замок Штейнгеля.

Будова 1800 року з червоної цегли в готичному стилі, прикрашене зловісними фігурами і ліпниною, незмінно притягує до себе туристів.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Кловський палац

За свою історію Кловський палац, зведений на місці пустиря після візиту до Києва російської імператриці Єлизавети, встиг побувати і монастирським майном, і жіночою гімназією, і військовим госпіталем.

У наші дні палац в стилі українського бароко прийшов в запустіння, і бродити по території туристам не можна. Однак ніхто не забороняє милуватися будівлею на віддалі.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Маріїнський палац

Напевно, найвідоміший палац не тільки Києва, а й усієї України. Розташований він біля Верховної Ради, і саме сюди приїжджають зарубіжні делегації - палац служить церемоніальною резиденцією Президента України.

Будувався Маріїнський палац для імператриці Єлизавети за проектом придворного архітектора Бартоломео Растреллі.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Київська фортеця

Від величезної Київської фортеці мало що дожило до наших днів. Її історія налічує тисячу років, і час від часу її перебудовували і реконструювали.

Помилуватися музеєм "Київська фортеця", розташованим в будівлі на вулиці Госпітальна, 22, може будь-хто. Там вам розкажуть про етапи життя та будівництва головної оборонної споруди столиці.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Нагадаємо, що у харківських гаражах знайшли скарби, про які мріяли мільйони

Як повідомляв портал "Знай.uа", "обличчя" стародавнього Львова викинули на звалище

Також, "Знай.uа" писав, що чернівчани лютують через австрійський герб на головній Візитці міста