У Києві швидкі допомоги зобов'язують їздити зі спецсигналами. Про це розповів медпрацівник однієї з бригад, повідомили в співтоваристві «Київ Оперативний» в соціальній мережі Facebook.

За його словами, водіям швидких повідомили про необхідність їздити вулицями міста з включеними сиренами. Однак при цьому швидкі спокійно можуть стояти на всіх світлофорах.

Ініціатива про включення спецсигналів навіть без особливої на те потреби нібито виходить від мерії. На думку міської влади, це нагадає іншим водіям про необхідність пропускати швидкі на дорозі.

"Так, це може дратувати жителів, будить маленьких дітей, особливо влітку, коли відкриті вікна. Але в Штатах і швидка і пожежники їдуть з сиреною постійно. Це зробили в першу чергу для безпеки дорожнього руху. Щоб водій перед перехрестям, почувши сирену, не наражав свою і пасажирів життя на небезпеку. Ну і природно, щоб пропускали", - коментує повідомлення один з киян.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«А якщо швидка з включеною сиреною зупинилася на червоний на перехресті (наприклад, вона нікуди не поспішає,) то всі інші автомобілі теж повинні зупинитися на перехресті навіть на зелений, тому що вони повинні не перешкоджати руху швидкої? І всі повинні стояти і чекати, поки швидка проїде?» ,- дивуються інші городяни.

"Пропоную, для атмосфери, додати сигнал цивільної оборони на 8.00. Загартовує", - похмуро жартують деякі.

Нагадавши, у Києві померла дружина ексміністра охорони здоров'я: "не зміг врятувати... прощай".

Як повідомляв Знай. ua, коронавірус заважає боротьбі з іншими небезпечними захворюваннями, ВООЗ.

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.