Новий виток карантину необхідний, оскільки місця в українських лікарнях можуть закінчитися вже у середині грудня.

Про це під час засідання уряду у середу, 11 листопада, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він підкреслив, що уряд не має на меті знизити кількість відвідувачів у ресторанах чи знизити потік пасажирів у метро, карантин вихідного дня направлений на те, щоб знизити соціальні контакти.

“Якщо нічого не робити, то вже 10-15 грудня медична система не зможе прийняти жодної людини… за сьогоднішньої ситуації, якщо нічого не робити, місць не буде навіть у коридорах”, – заявив Шмигаль.

На вихідних буде заборонена робота розважальних закладів, ресторанів, кафе, спортзалів і непродуктових магазинів, ТРЦ, а також проведення культурних заходів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

"Економіка України не витримає повного локдауну. Саме тому уряд та МОЗ разом з епідеміологами, аналітиками, представниками бізнесу почали шукати збалансований варіант додаткових карантинних обмежень. МОЗ розробило зміни до постанови №641, які передбачають запровадження в Україні так званого карантину вихідного дня", - сказав Шмигаль.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві померла дружина ексміністра охорони здоров'я: "Не зміг врятувати... пробач".

Як повідомляв Знай. ua, коронавірус заважає боротьбі з іншими небезпечними захворюваннями, ВООЗ.

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.