У середу, 11 листопада, 80-річний Юрій Василенко встановив національний рекорд, ставши найстарішим скелелазом в Україні.

Чоловік подолав один з найнебезпечніших і складних маршрутів у Києві, йдеться про міжнародну категорію 6b+. Про це Національний реєстр рекордів повідомляє на офіційній сторінці в Facebook.

“На висоту четвертого поверху по штучному рельєфу він піднявся за 2 хв 38 сек. Але складність цього спортивного скелелазного маршруту не тільки в висоті, а в ділянках нависаючих карнизів, які знаходяться майже під кутом 90 градусів”, - йдеться в повідомленні.

Юрій Василенко - кандидат у майстри спорту, також він кандидат технічних і доктор економічних наук. Ветеран займається альпінізмом вже більше 50 років.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше в мережі опублікували рейтинг найкращих тренерів з лучної стрільби 2020 року. Як повідомляє Федерація стрільби з лука України, до першої трійки увійшли одразу дві львівські тренерки. Жінки навчають молодь у Школі вищої спортивної майстерності.

Нагадаємо, що юна Ліна Костенко з Тернопільщини закохала в себе Європу

Як повідомляв портал "Знай.uа", львів'янин взяв "золото" на чемпіонаті світу з самбо

Також, "Знай.uа" писав, що Усик після перемоги над Чісорою натягнув на себе прапор України