Жителі Києва, які володіють квартирами в хрущовках, зможуть отримати нове житло.

Так, нові метри будуть на 20% більше за площею, і розташовані в нових або реконструйованих будинках. Про це глава "Інститут Генерального плану міста Києва" Сергій Броневицький розповів в ефірі українського каналу.

Нові квартири кияни повинні отримати до знесення старих. Реконструкцію житлового фонду столична влада розпочне саме з п'ятиповерхівок.

"Якщо ми говоримо про ці об'єкти, то вони не відповідають сучасним будівельним, санітарним, пожежним нормам, тому це питання актуальне",- зазначив Броневицький.

Він додав, що загальний житловий фонд Києва становить близько 63 млн квадратних метрів, з них близько 15 млн квадратних метрів – це застарілий житловий фонд, побудований в 60-70 роках 20 століття. Серед них не тільки п'яти -, а й дев'ятиповерхові будинки.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Які це будуть мікрорайони, складно сказати, це буде визначати інвестор разом з містом", - додав глава Генплану.

Нагадаємо, правила податків на нерухомість в Україні стали жорсткішими.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям доведеться сплатити податок на нерухоме майно.

Також Знай.uа писав, "слуги" хочуть змусити українців платити за домашніх тварин.

Додамо також, що раніше повідомлялося, що у Києві почнуть зносити хрущовки, пакуйте речі. При цьому "згода мешканців на знесення будинку не потрібна".